Lidingö surfcenter

Vi erbjuder dig kurser i vindsurfing

Kursutbud

Start och fortsättningskurser kan vi köra på alla vindriktningar i lättare vindar. Vi använder alltid båt av säkerhetsskäl under våra startkurser. Privat, avancerad teknik och temakurser krävs det vind med mer styrka i från väst eller öst och får köras efter prognos. Start och fortsättningskurserna är planerade till lördagar mellan 10:00-14:00.

Skulle det visa sig att den planerade lördagen bjuder på dåligt väder för start eller fortsättningskursen är vi beredda på att byta till söndagen samma helg om den visar en bättre prognos för att nå bästa upplevelsen för dig.

Du behöver bara ta med dig badkläder, handduk och en matsäck.

Startkurs! 600kr

Vi vänder oss till dig som aldrig vindsurfat tidigare men även till dig som provat på någon gång. Startkurserna är grundliga med teori, materiallära och teknikträning på simulator innan vi släpper ut dig på vattnet. All utrustning du behöver ingår.

Fortsättningskurs! 600kr

För dig som vill träna mera och få tips från erfaren instruktör. Denna kurs vänder sig även till dig som gått en startkurs eller är självlärd men behöver träningstid med instruktör för att komma vidare. All utrustning du behöver ingår.

Vindstyrka: 2-6 m/s. Tid: ca 4 timmar. Antal personer: 3-5. Pris: 600kr/person.

LSC flash_13

 

Privat, avancerad teknik och temakurser!

 

Riggning!

Vi hjälper dig rigga din utrustning. Rätt mast till rätt segel? SDM eller RDM? Camber segel eller utan? Äldre segel eller nya? Rätt nedhal, rätt uthal, rätt bomplacering är viktiga för att du ska få ett bra trim och balans i din rigg. Är det bra vind så seglar vi tillsammans också.

Tid: 1-2 timmar. Antal personer: 1- 4. Pris: gratis.

Börja segla med sele!

Det är en härlig känsla att kunna hänga över vattenytan utanför brädan samtidigt som du avlastar armar och rygg. Du kommer att orka segla mycket längre tid än tidigare. Vi hjälper dig med att börja använda selen och få balans i din segling. Vi förbereder dig på oväntade överraskningar och hur du hanterar och utnyttjar selen till din fördel. Du tränas att låta din vikt tas upp av riggen så du avlastar brädan och du kommer oväntat snabbt upp i planing om vi har vindar över 7 m/s.
Förkunskaper: Du seglar säkert fram och tillbaka till samma punkt som du startade utan att tappa höjd.

Vindstyrka: minst 4 m/s. Tid: ca 2 timmar. Antal personer: max 2.

Pris: 600kr/person, (Grupp). 1200kr/person, (Privat).

Lär dig att gippa!

Gippen kan upplevas som svår men med lite tips och rätt fokus behöver den inte vara det. Det finns många instruktionsfilmer som inspirerar, men de innehåller också väldigt många olika tips om vad man bör fokusera på. Kanske för mycket att ta in på en gång. Vi går igenom tekniken på simulatorn och fokuserar på de viktigaste du behöver träna på för att ta dig igenom gippen. Sedan kör vi vidare på vattnet. Svagare vindar är att föredra i början.
Förkunskaper: Du seglar säkert fram och tillbaka till samma punkt som du startade utan att tappa höjd och har hittills gjort dina vändningar med slag.

Vindstyrka: 2-8 m/s. Tid: ca 2 tim. Antal personer: 1-3 personer.

Pris: 600kr/person, (Grupp). 1200kr/person, (Privat).

Börja använda dina snygga fotstroppar och kom tidigare i planing!

Se till att komma i fotstropparna och kastfallens tid är så gott som förbi. Nosen på din bräda kommer uppskatta detta. När du kommer i båda fotstropparna kommer du kunna plana i över 20 knop med full kontroll, slappna av och njuta av farten som du aldrig gjort på din utrustning tidigare. Du kommer ta din vindsurfing till en helt ny dimension. Den bakre stroppen kan förefalla svår att komma i, men vi går igenom tekniken och tricken att hitta rätt även till denna.
Förkunskaper: Du seglar säkert fram och tillbaka till samma punkt som du startade utan att tappa höjd. Du är van att vara ute i lite hårdare vindar och du har redan med hjälp av selen upplevt många planingar och söker efter fler. Kursen kommer även ge dig kunskap att ta dig tidigare i planing.

Vindstyrka: minst 7 m/s. Tid: 2-3 tim. Antal personer: 1- 2 personer.

Pris: 600kr/person, (Grupp). 1200kr/person, (Privat).
stroppar hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s